Wat is voetreflexologie:
De voet weerspiegelt ons hele lichaam. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde van het lichaam. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen. Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden. Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexozone op de voet.
Reflexologie werkt doordat je de zenuwuiteinden in de voeten stimuleert en hierdoor impulsen via het ruggenmerg naar andere delen van het lichaam stuurt. De combinatie van lichte aanraking en stevige druk met speciale technieken, geven een diepe ontspanning, aantoonbare fysiologische veranderingen in het lichaam en verminderen symptomen van bijv. stress of andere klachten.
Enkele effecten van voetmassage:
- Het stimuleert de bloedcirculatie
- verminderen van vermoeidheid en het opbouwen van het afweersysteem
- helpt om afvalstoffen te verwijderen
- als preventieve therapie. Door regelmatig de voeten te masseren stimuleer je alle specifieke zones. Hierdoor raken de bijbehorende organen en weefsels beter doorbloed.
- Het is betrouwbaar, rustgevend en veilig zonder bijwerkingen. Er worden geen chemische stoffen toegevoegd. Door het verwerken van de afvalstoffen uit ons lichaam, gaat het lichaam zich herstellen, reinigen.
- Het kan voor veel doeleinden ingezet worden, als ondersteuning voor kinderen en volwassenen, bijv.: ADHD, stress, burn-out, gewrichtsklachten, na operaties etc.
- Voetreflexologie gaat ook uit van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, zoals ook de EEN® therapie. Het is een zacht werkende methode.
Mijn therapie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar door een goede samenwerking kan het een goede aanvulling zijn.
Natuurgeneeskunde en reguliere geneeskunde kunnen samen met de cliënten een betere gezondheid brengen.